Sign up for free to use this document yourself.
  • Krav til Chatfuel Chatbots

    For at komme godt igang med at bygge en Chatbot med Chatfuel er der faktisk kun 2 krav, du skal have opfyldt.

  • Fordele og ulemper ved Chatfuel Chatbots

    Jeg har researchet og testet rigtig mange Chatbot-platforme, både markedsledende, upcoming og stort set ukendte. Der er fordele og ulemper ved dem alle, og de skal overvejes grundigt, inden man træffer sit valg.

    Overvejelserne skal nøje sammenholdes med de krav man har til Chatbottens funktionalitet.

    Jeg har efterhånden bygget mange forskellige Chatbots op. De er primært centreret omkring kundeservice og/eller FAQ, og de kan ligge enten på virksomhedens facebook side, og/eller direkte på virksomhedens website.

    Når disse Chatbots skal bygges, så er min favoritplatform Chatfuel, fordi den i langt de fleste tilfælde understøtter alle de krav, som opstilles.

    Der kan f.eks. være tale om en webshop, der stiller krav om at 90 % af alle henvendelser besvares via Chatbotten, og at de resterende 10 % automatisk sendes direkte fra Chatbotten, til virksomhedens e-mail adresse. Med et sådant set up, bruger kundeservice ikke dyrebar tid på at tjekke de beskeder, der falder udenfor Chatbottens standardindhold.

    Dette er blot et af eksemplerne på et krav, som Chatfuel-platformen understøtter.

  • Målgrupper, funktioner og flows i Chatfuel Chatbots

    Inden man bygger sin Chatbot skal man først og fremmest definere, hvem man henvender sig til. Man skal kende sin målgruppe på samme måde, som man skal det med e-mails, webshops osv.

  • De 3 vigtige elementer ved din første Chatfuel Chatbot

    Når vi bygger vores Chatbot, så bygger vi i blokke. Blokke af information. Disse blokke skal lede dig videre i et flow. Det er afgørende at dette flow er gennemarbejdet og ikke ender blindt undervejs.

    Chatbots er stadig et nyt fænomen i Danmark, og derfor er der stor sandsynlighed for at dine brugere kommunikerer med en Chatbot for første gang, når de støder på din. Det skal være en god og tillidsvækkende oplevelse!

    Du kan hjælpe dig selv rigtig godt i gang med opbygningen af din Chatbot, hvis du begynder med følgende 3 elementer:

    • En velkomstblok
    • En ’Default Answer’ blok
    • Test, test og atter test af din Chatbot
  • Forstå de 6 almindelige Cards muligheder, som Chatfuel tilbyder

    Chatfuel-platformen rummer mange features, der hjælper dig med at producere effektivt indhold i din Chatbot.

    Her er ’Cards’ det grundlæggende element, der sikrer at din Chatbot er skarp, klar og levende i sin kommunikation.

    Indhold kan præsenteres for brugeren på flere forskellige måder, og det er helt op til dig selv, hvordan du foretrække at kommunikere. Om det er via ord eller billeder, og om det sker i kombination med andre features.

    I Chatfuel er disse features opbygget som såkaldte ’Cards’. Når du bygger dine flows op, vil de ofte bestå af flere forskellige Cards, der sættes sammen og bruges i kombination med andre Cards.

    Bruger du dine Cards rigtigt, er de et nemt og logisk værktøj til at skabe levende og varieret kommunikation med brugeren.

    Nedenfor gennemgår jeg de 6 Cards, der bedst sætter dig i stand til at opbygge et varieret og effektivt Chatbot flow.

    • Text
    • Gallery
    • Image
    • List
    • Quick reply
    • Typing

  • De mange muligheder med Chatfuel Broadcast

    Chatfuel er et af de stærkeste platforme, der findes, når det gælder reach og interaktion i relation til modtageren. Uanset hvilken Chatbot, jeg har bygget, og uanset hvem afsenderen er, læser mellem 80-90 % af modtagerne beskederne. Ud af dem interagerer omkring 30-40 % på den ene eller anden måde efterfølgende med Chatbotten.

    ‘Broadcast’ værktøjet er dermed stærkere end både e-mail, SMS og push beskeder, hvis man ser på de overordnede statistikker for disse kommunikationsmidler.

    Alene det er grund nok til at komme i gang med at benytte værktøjet hurtigst muligt. For at bevare det høje reach og få succes med interaktionen, er det dog vigtigt at man benytter ’Broadcast’ med omtanke, og i øvrigt altid giver modtageren mulighed for at afmelde sig Chatbotten.

    Chatfuels ’Broadcast’ beskeder, manuelle såvel som automatiske, sendes altid via Messenger. Der er 5 forskellige ’Broadcast’ elementer i Chatfuel:

    • Subscribe
    • Send now
    • Sequence
    • Send later
    • External source

  • Chatbot video case 1

    I denne video ser vi på moods.dk’s opsætning af deres chatbot.

    Første del af videoen gennemgår de funktioner, der benyttes i chatbotten, mens anden del viser, hvordan chatbotten virker i praksis.

  • AI – Artificial Intelligence med Chatfuel Chatbots

    I Chatfuel er det muligt at kommunikere ved hjælp af AI. AI står for ’Artificial Intelligence’, og når den opsætning benyttes, kan Chatbotten selv besvare spørgsmål eller sende forskellige Cards til brugeren. Det er AI, der træder i kraft, når brugeren vælger at skrive tekst til Chatbotten i stedet for at klikke på knapper.

    AI opsætningen kan foregå på 2 måder.

  • Målret din kommunikation med ”User Attributes” i Chatfuel Chatbots

    Hvis du virkelig vil skabe værdi og fokusere dine budskaber i din chatbot, så skal du lære kunsten at bruge User Attributes. De kan forklares som en slags tags eller labels, der segmenterer brugerne ud fra interesser eller karakteristika.

    User Attributes kan du enten selv oprette og definere, eller du kan vælge ud fra standardbiblioteker af eksisterende attributter.

    Med User Attributes kan du skabe en meget personlig og effektiv chatbot, der kan forgrene sig ud i forskellige flows og broadcasts, alt efter, hvordan dine brugere segmenters via attributterne.

    De foruddefinerede ’User Attributes’ kan være effektive, men de vigtigste attributter i din chatbot er uden tvivl dem, du selv kan tilpasse, de såkaldte ’Custom Attributes’.

  • Custom Google Search i din Chatbot

    Har du et website, en blog eller en webshop, kan du nu integrere Googles søgeresultater direkte i din Chatbot, og på den måde automatisk give brugeren adgang til et hav af relevante resultater på dit site.

    Søger en bruger f.eks. efter ’pude’ på Chatbotten, får han automatisk vist de 9 højst placeret resultater fra Google.
    Indholdet fremvises med billede og link direkte til dit website.

    Det er også muligt at få Google til at levere resultanter fra flere kilder, så søgeresultater, der vedrører f.eks. både din webshop og din blog kan indgå i samme søgeresultat på Chatbotten.

    Funktionen er gratis at bruge med en limit på 100 søgninger om dagen. Overstiger dette behovet, kan man vælge at benytte den betalte version.

    For at integrere Google Search i din Chatbot kræves 3 ting:

    1 Opsætning af Google Site Search i Chatfuel.
    2 Oprettelse af API Key hos Google.
    3 Oprettelse af ’Custom Search’ hos Google.

    Når de 3 elementer er opsat, anbefaler jeg at man både benytter de User-Input, der løbende kommer i Chatbotten, samt Google Custom Search. Ved at blande de to metoder får man lavet et godt og bredt funderet flow til Chatbottens brugere.

    For at påbegynde søge-flowet, skal søgningen gemmes i en attribut, som derefter benyttes til at søge på websitet. Derefter kan de relevante resultater leveres til brugeren.


    Når flowet er korrekt sat op og gennemtestet, anbefaler jeg at du tilføjer søgefunktionen til din Chatbot følgende steder:

    1 – Som et menupunkt
    2 – Som et Default Answer
    3 – Som en del af AI

    Er søgemuligheden tilstede disse 3 steder, sørger du for at få det maksimale ud af Google Custom Search. da funktionen er nem for brugeren at finde.

    Prøv en Custom Google søgning her: https://m.me/contentflowdk?ref=Search

  • Quick-guide til opsætning af din første Chatbot

    Denne guide sætter dig nemt og hurtigt i stand til at oprette din første Chatbot på facebook og på dit website.

  • Du skal have en Facebook side

    Chatbots på Facebook virker kun på de såkaldte Facebook ’sider’ (Pages) og altså ikke i Facebooks ’grupper’ eller på private profiler. Det første krav er derfor at du opretter en Facebook side, hvis du ikke allerede har en.

    Det er muligt at bygge Chatbotten uden først at have en Facebook side, men det er ikke hensigtsmæssigt, fordi du ikke kan teste den fuldt ud. Vælger du at starte opbygningen af din Chatbot uden at forbinde den til en Facebook side, kan du teste ca. 80% af Chatbottens funktioner.

    Har du ikke en Facebook side, kan du oprette den her: https://www.facebook.com/pages/create

  • Du skal have en Chatfuel konto

    Det andet krav er, at du skal have en Chatfuel konto. Den er gratis af oprette, hvis du vælger standardmodellen, og i de fleste tilfælde er denne løsning rigelig. Standardløsningen har nemlig alle de funktionaliteter, som en velfungerende Chatbot skal have.

    I Chatfuels ’Pro’ løsning, får man adgang til ’People’. Den giver mulighed for at se mere information om den enkelte bruger, eksportere brugerdata, samt fastsætte forskellige attributter for den enkelte bruger. ’Pro’ udgaven gør det også muligt at fjerne Chatfuel egen lille ’reklameteaser’ fra menuen.

    Hvis du ikke ønsker at det er offentligt, hvilken Chatbot model, du benytter, bliver du derfor nødt til at købe ’Pro’. Teaseren er dog ret diskret, så tjek først, om du finder det nødvendigt.

    Du kan oprette din Chatbot konto her: https://chatfuel.com/

    De 2 betingelser, der skal være på plads, før du går videre med at bygge din Chatbot, bliver gennemgået på Chatfuel videokurset, som du finder her: https://contentflow.dk/chatbot

    Har du spørgsmål til hvordan du kommer godt fra start, er du meget velkommen til at skrive til mig på Messenger: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat

  • Fordele ved Chatfuel

    • Chatfuels standardudgave er gratis, og dækker 80% af alle platformens funktionaliteter.

    • Platformen er utrolig nem og brugervenlig at arbejde i.

    • Du kan bygge et uendeligt antal Chatbots på din konto - både til test og produktion.

    • Chatfuel virker på desktop, tablet og mobil, uanset om vi taler Apple, Google eller andre.

    • Du kan klone dine forskellige Chatbots, og dermed genbruge elementer, som allerede er opsat.

    • Platformen performer stabilt og der udvikles hele tiden nye features og forbedringer.

    • Der er et online Chatfuel forum på Facebook med +40.000 aktive deltagere.

    • Chatfuel har gode integrationer til mange forskellige services.

    • Du kan modtage betaling direkte i Chatfuel.

  • Ulemper ved Chatfuel

    • Deres ’Talk to human’ funktion er ikke den nemmeste at bruge.
    • Når man bygger store Chatbots, kan flowet og overblikket blive svært at gennemskue.
    • ’People’-muligheden findes kun i ’Pro’ udgaven. ’People’ dækker over en masse uddybende brugerdata, man kan få adgang til.
    • ’Pro’ udgaven er dyr i forhold til andre platforme.
  • Hvornår skal jeg så vælge Chatfuel-platformen?

    Jeg anbefaler at man vælger Chatfuel i langt de fleste tilfælde. Dog vil det endelige svar på spørgsmålet afhænge af din virksomheds individuelle behov, og der kan være tilfælde hvor andre platforme er bedre.

    Som jeg indledningsvist påpegede, er det derfor vigtigt at du starter med at lave en kravspecification, samt en oversigt over det flow, der ønskes opsat i Chatbotten. Til denne analyse, anbefaler jeg altid at udarbejde et Mindmap, som beskriver flowet i blokke og peger på eventuelle integrationer.

    Som hjælp til det indledende arbejde, er det også altid en god ide at opsætte en test Chatbot. Den kan fungere som en rigtig god indikator for, om Chatfuel-platformen i sidste ende lever op til dine krav.

    Hvis du har spørgsmål omkring Chatfuel-platformen, og om den kunne
    være noget for dig, så er du altid velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat

  • Målgruppe

    En simpel metode er at gennemgå sin Facebook Analytics, og bruge den demografiprofil, som de besøgende har, f.eks. alder og køn.

  • Sprog

    En anden væsentlig ting i opbygningen af Chatbotten, er sproget, som bør være en del anderledes end det, man benytter på sine øvrige online kanaler. Kommunikationen skal bygges op som en dialog mellem brugeren og botten. Det helt centrale element er at gøre brug af interaktion mellem Chatbot og bruger, og på den måde drive platformen optimalt.

    Sproget skal være uformelt, dagligdags ’talesprog’, og det er en god ide at gøre brug af ’Emojis’ i både tekster og på knapper. Begge dele er en integreret del af den online kommunikation, vi allerede kender fra sms, e-mails, og Messenger.

  • Permission

    Det er også vigtigt altid at huske at spørge om tilladelse (Permission) til at starte samtalen, samt gøre det nemt for brugeren at afmelde sig Chatbotten igen. Man vil opdage at en god Chatbot vokser eksplosivt i antal brugere og interaktioner, men er der ikke styr på permissions, vil mange afmelde sig Chatbotten igen.

  • Funktion og formål

    Inden vi går i gang med at fylde indhold på vores Chatbot, skal vi først og fremmest afklare Chatbottens primære funktioner og budskaber.

    En Chatbot kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Den kan f.eks. automatisere en stor del af en virksomheds kundeservice. Den kan også bruges til FAQ, til lead generering, til nyhedslancering o.s.v..

    Chatbotten kan sagtens have flere forskellige formål på samme tid (Det er faktisk en af dens store styrker), men de formål skal alle beskrives.

    Fuldstændig som det gælder for alle andre projekter, skal vi lave kravspecifikationer, før vi kan lave en implementeringsplan.

  • Segmentering på højt niveau

    En af Chatbottens store fordele er at man kan bygge et uendeligt antal valgmuligheder ind i den, og kombinere disse med brugerattributter.

    Det betyder at man automatisk kan segmentere sine brugere på et meget højt niveau, og opnå en stor grad af detailviden om sin målgruppe. Denne viden kan udnyttes til at ’feede’ brugeren med endnu mere målrettet, timet og relevant information.

  • En levende platform

    Messenger platformen er meget levende, så derfor skal din Chatbot også være det. Opbygningen af Chatbotten er dermed relativ kompleks, og før vi er klar til at fylde indhold på selve botten, er det vigtigt at beskrive flowet nøje. Det sikrer at der ikke er ’Dead Ends’ i dialogen, samt at alle blokke hænger logisk sammen.

    Først når alle overvejelser om målgrupper, sprog, funktion og flow er afklarede, kan vi gå i gang med at bygge vores Chatbot op.
    Hvis du har spørgsmål omkring målgrupper, sprog eller flow i chatbots, så er du velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat

  • Velkomstblokken

    Din velkomstblok er det første brugeren ser, efter at vedkommende har trykket på ’Kom i gang’ knappen. Denne knap får brugeren automatisk vist, hvis han ikke tidligere har kommunikeret med Chatbotten, men er blevet præsenteret for en ’Send besked’ mulighed.

    Velkomstblokken bør helt enkelt indeholde information om Chatbottens funktioner. Samtidig er der her en oplagt mulighed for at bede om brugerens tilladelse til kommunikation. Får vi denne ’permission’, må vi sende informationer til brugeren efter de første 24 timer.

    Når jeg bygger min Chatbot, ser min struktur normalt således ud:

    • Sig hej til brugeren
    • Spørg om ’permission to subscribe’
    • Introduktion af de primære områder i Chatbotten
    • Start af flow

    Ved at benytte denne simple struktur, kommer brugeren godt igang med at bruge Chatbotten.

  • ’Default Answer’ blokken

    Denne blok kommer i aktion, når brugeren skriver noget, Chatbotten ikke forstår. Det vil sige et ord eller en sætning, som du ikke på forhånd har defineret. Chatbotten genkender ikke ordene, og kan derfor ikke svare specifikt. Dette vil hænde ofte, især i begyndelsen, hvor Chatbotten måske ikke er så udbygget.

    Det er ikke noget problem, så længe du har indbygget et ’Default Answer’, altså et standarsvar, som hjælper brugeren tilbage til de emner, Chatbotten kan besvare. Her vil brugeren måske alligevel finde den viden, han søgte, eller også får han hjælp til at komme videre, f.eks. til live chat eller til en mailadresse.

    Jeg bruger ofte denne struktur:

    • Undskyld, jeg kender ikke svaret’
    • Jeg har disse muligheder’

    Hvis blokken ’Muligheder’ ikke leder brugeren på rette spor, så får han følgende valg:

    • Send email
    • Gå til Live chat
    • Ring

    Denne simple struktur betyder at vi enten hjælper brugeren tilbage på sporet, eller tilbyder ham direkte kontakt til virksomhedens medarbejdere.

    Både “Welcome” og “”Default answer” blokke kan ændres til at bruge Natural Language Processing (NLP) muligheder ved at lave integration imellem Chatfuel og Dialogflow. Ved at bruge Dialogflow backend kan ens Chatbot trænes til at besvare de spørgsmål, som man ikke allerede kan bygget ind i chatbotten.

  • Test, test & test…

    Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at teste alle funktioner og blokke i din Chatbot, inden du publicerer den. Kun ved at gennemteste alting, kan du sikre brugeren en god oplevelse. Når du tester, opdager du både små og store fejl, men lige så vigtigt er det, at du får fintunet sprog og flow, så det bliver så naturligt som muligt.

    I denne proces anbefaler jeg, at du lader andre teste din Chatbot. Du kender selv flowet, og vil derfor være tilbøjelig til at overse elementer, som dermed ikke bliver afprøvet ordentligt.

    Når du har publiceret din Chatbot, er det fortsat vigtigt at du holder øje med, hvordan den performer, så du løbende kan forbedre den. Det gør du ved at overvåge de spørgsmål, som Chatbotten ikke kan besvare. Dem kan du så selv tilføje til Chatbotten, som på den måde bliver klogere.

    Hvis du har spørgsmål omkring de 3 elementer, er du velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat

  • Text

    Text er naturligt nok den mest benyttede måde at formidle information til brugeren, og vil som regel altid indgå i dit flow. Text Cards kan udvides med 3 indbyggede knapper, som sender brugeren videre til et andet Card, en URL eller et telefon nummer.

  • Et Gallery Card indeholder et billede, en overskrift og en underoverskrift, samt 3 indbyggede knapper. De udgør tilsammen en blok af information.

    Med Gallery kan du bygge helt op til 9 forskellige blokke, som automatisk lines op ved siden af hinanden.

    Gallery Cardet er helt ideelt til at give brugeren et samlet overblik over, hvilken information og hvilke funktioner, din Chatbot rummer.

    Cardet er også det eneste sted i Chatfuel, hvor du direkte kan tilskynde brugeren til at dele information på Facebook eller via Messenger.

  • Image

    Med Image Cardet publicerer du helt enkelt billeder. Billederne er gode at benytte lige før man sender et Text Card, da det skaber blikfang og variation.

  • List

    List Cardet minder om Gallery, men hvor Gallery præsenterer sit indhold horisontalt, vil List vise dit indhold vertikalt. Præcis som vi forventer det fra en almindelig listeopstilling.

  • Quick reply

    Dette Card giver mulighed for at lave X antal knapper, som brugeren skal forholde sig til og træffe valg omkring, før Chatbot flowet fortsætter.

    De valg, brugeren træffer, gemmes herefter af Chatfuel som brugerattributter. Atrributterne kan benyttes til at målrette fremtidig kommunikation overfor brugeren.

    Det er med Quick Reply Cardet at du f.eks. får brugeren til at tilmelde eller afmelde sig Chatbotten.

  • Typing

    Dette Card er en lidt sjov feature, der gør din kommunikation mere levende. Den viser med en simpel grafik og tekst brugeren, at Chatbotten er i gang med at taste en besked.

    Det får brugeren til at blive hængende, og giver samtidig personen mulighed for at få læst den seneste information færdig.

  • Flere Cards og features

    Chatfuel forbedrer hele tiden sine eksisterende Cards, og udvikler samtidig nye muligheder og features.

    Der findes allerede nu andre spændende og relevante Cards, som jeg vil præsentere senere. Disse Cards er lidt mere komplicerede, og jeg vil derfor gennemgå dem enkeltvist.

    De 6 ovennævnte Cards, sætter dig dog fuldt ud i stand til at lave et rigtig godt Chatbot flow.

    Hvis du ønsker at jeg uddyber nogle af ovenstående punkter, så skriv endelig til mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat

  • Subscribe

    Før du kan engagere en ny bruger i dine Chatbot flow, skal brugeren enten have kommenteret et opslag på din facebook side, eller han skal have sendt dig en besked via Messenger på dit website eller på Facebook. Har han først gjort det, må vi kontakte ham uopfordret via Messenger de næste 24 timer.

    Selv om målet med ens kommmunikation ofte vil være salg, vil jeg stærkt anbefale at man venter med salgsbudskaberne, og i stedet benytter lejligheden til at engagere brugeren i dialog.

    Det magtfulde ved Chatbotten er nemlig, at den kan give brugeren mange forskellige muligheder og veje at følge. Det betyder at brugeren med sine valg undervejs, selv er med til at målrette kommunikationen i præcis den retning, han ønsker det.

    Derved får man mulighed for at tilrettelægge budskabet meget specifikt til den pågældende brugers behov. Det er guld værd, og kan i sidste ende øge chancen for et salg, eller hvad der nu er målet med ens kommunikation.

    For at vi kan indgå i en sådan dialog med brugeren, er det vigtigt at vi får tilladelse til at sende yderligere kommunikation. Det vil sige at vi skal have brugeren til at tilmelde sig – subscribe – Chatbotten. Når først personen har tilmeldt sig, må vi sende al den information vi vil, også efter de indledende 24 timer. Dog må informationen ikke indeholde reklame for 3. part.

  • Send now

    Funktionen ’Send now’ betyder at du sender broadcasten med det samme til den målgruppe, du har valgt.

    Du kan altid vælge mellem det segment, der hører under 24 timers reglen, samt det segment, der udgør dine reelle abonnenter (’Subscribers’).

    Jeg kombinerer ofte mine ’subscribers’ med en ’attribut’, hvilket vil sige at jeg segmenterer yderligere, for at målrette informationen, og dermed gøre indholdet så relevant som muligt for modtagerne.

  • Sequence

    Dette er en nyere funktion, som kan sammenlignes med email automations. Du laver en række Broadcast flows og angiver deres rækkefølge og interval. Funktionen er rigtig god og nem at opbygge.

  • Send later

    ’Send later’ kan bruges på forskellige måder. F.eks. kan man lave et Broadcast flow, der udsendes på en bestemt dato.

    En anden mulighed er at lave et flow, der automatisk sættes i gang første gang en bruger aktiverer Chatbotten. Dette bruger jeg ofte til at få brugeren til at tilmelde sig andre kommunikationskanaler, som f.eks. e-mail eller push.

    ’Send later’ kan også benyttes når brugere tildeles en ’attribut’ i systemet. En attribut er et slags kendetegn for den pågældende bruger. Brugeren kan f.eks. have besøgt en blok i Chatbotten, der vedrører et bestemt kursus. Brugeren bliver herefter tagget med en ’kursusattribut’. Med ’Send later’ funktionen kan vi så sende relevant kursusinformation ud på et passende tidspunkt.

    Jeg bruger også ’Send later’ funktionen til at broadcaste daglige nyheder indenfor relevante fagområder. I øjeblikket sender jeg følgende ud, som du er velkommen til at tilmelde dig:

  • External source

    Med denne funktion kan du broadcaste informationer fra eksterne kilder. Dette kan være opdateringer fra websites, webshops , vejrtjenester, nyhedssites osv.

    Vil du vide mere om Broadcast mulighederne i Chatfuel, er du velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat

  • Udfordningen

    Størstedelen af Moods’ kundeservice foregår via e-mail i ticketsystemet ’Reamaze’.
    Herigennem får moods dagligt mange kundehenvendelser.

    Førhen var besvarelsen af disse en tidskrævende faktor i virksomhedens dagligdag. Ofte besvarede medarbejderne i kundeservice de samme spørgsmål igen og igen. Derudover kom der også en hel del forespørgsler via moods’ facebook side. Disse krævede ekstra tid og opmærksomhed, da kundeservice separat skulle holde øje med facebook siden, og skelne mellem de mange notifikationer.

    Altsammen noget, der belastede den daglige drift.

  • Løsningen

    Ved at implementere chatbotten på moods’ facebook side og på webshoppen, er virksomhedens dagligdag lettet betydeligt. Nu besvarer chatbotten automatisk alle standardspørgsmål, og de forespørgsler, som chatbotten ikke automatisk kan besvare, sendes direkte til Reamaze som e-mail.

  • Simpelt, men virker!

    Chatbotten følger et helt enkelt standardflow, som for de fleste virksomheders vedkommende, vil kunne implementeres direkte. Flowet er generisk og kræver blot få tilretninger for at man som virksomhed kan få succes med sin chatbot.

  • Moods

    Moods sælger boliginteriør, primært via deres webshop, men har også en fysisk butik i
    Nærum. Virksomheden har eksisteret siden 2005. Deres webshop kan ses her: https://www.moods.dk og deres chatbot kan besøges her: https://m.me/moods.dk

  • Video

  • Den nemme

    Med den ene metode står vi selv for at bygge Chatbottens AI op, og udvikle den. Det gør vi med udgangspunkt i vores egen sunde fornuft og Chatfuels analysedel. I analysedelen kan vi se, hvilke ord og sætninger vores Chatbot er blevet præsenteret for, og som den ikke forstår.

    Disse informationer, i form af keywords og –sætninger, samler vi op og skriver ind i Chatbottens AI. På den måde udvikler vi løbende AI, og sørger dermed for, at kommende brugere får de rette svar på deres spørgsmål.

    Det er en rigtig god ide at benytte denne fremgangsmåde til at udvikle AI. Sørg blot altid for at følge op på den kommunikation, som Chatbotten ikke kan besvare automatisk.

    I de Chatbots jeg indtil videre har bygget, har brugerne altid indledningsvist forsøgt sig med at skrive almindelige samtaleord og -sætninger som f.eks. “Hej”, “Hvad hedder du?”, “Er du en robot?”. Start derfor med at få inkorporeret den slags spørgsmål i Chatbotten, og få bygget dine svar op, så de sender brugeren videre i Chatbot flowet.

  • Den lidt mere avancerede

    Selvom vi bygger et godt og gennemtænkt flow, og selv om vi er gode til at samle op på ukendt tekst, vil der altid være spørgsmål, ord og sætninger, som Chatbotten ikke forstår. For at imødekomme det, er der endnu en måde at udvikle Chatbottens AI på.

    Det er muligt at benytte en metode, hvor Chatbotten selv løbende bliver klogere på de spørgsmål, der stilles. Det gøres ved hjælp af en integration mellem Chatfuel og programmet ”Dialogflow”. Dialogflow har evnen til selv at lære, hvad brugerne spørger om, og sende et korrekt svar retur. Selve integrationen er nem at opsætte, men den første gang man arbejder i DialogFlow, kan det godt virke uoverskueligt.

    Jeg vil mene, at de fleste Chatbots kan nøjes med Chatfuels egen indbyggede AI funktion, og på den måde give brugerne et godt flow med de rigtige svar. Hvis man husker at benytte metoden med at samle op på ukendte ord og sætninger, vil Chatbotten hurtigt blive klogere. En sidegevinst ved den metode er, at du også selv løbende bliver klogere på dine brugere og din målgruppe. Noget du kan bruge i alle andre hjørner af din forretning.

    Imens din Chatbot (og du selv…) bliver klogere, så husk at brugerne altid er i gode hænder. Når Chatbotten ikke kender svaret, så tager din ”Default Answer” blok automatisk over, og guider brugeren videre i flowet.

  • System attributes fra Facebook

    System attributes fra Facebook har automatisk farven Lilla og disse kan du ikke tilrette. Alle chatbots har dem som standard, Lige meget om det er Chatfuel, Manychat, FlowXO eller et andet chatbot framework.

    Her er listen over de forskellige System attributes fra Facebook.

    • Messenger user ID
    • Firstname
    • Last name
    • Gender
    • Timezone
    • Locale
    • Ref
    • Profile picture
  • System attributes fra Chatfuel

    Chatfuel tilføjer noget user attributes til deres system. Disse er også med farven Lilla og kan ikke tilrettes i systemet.

    Her er Chatfuel listen:

    • Chatfuel User ID
    • Last visit block ID
    • Last visit block name
    • Last clicked buttom name
    • Source
  • Custom Attributes

    Custom Attributes indikeres ved hjælp af farven brun i Chatfuel, og det er som nævnt dem, der kan tilrettes.

    Jeg anbefaler altid som det første at opsætte en ’Subscribe’ attribut. Denne attribut skal gives til alle de brugere, der siger ja til at modtage beskeder, også efter de første 24 timer (Se mere herom i artiklen XXX).

    På den måde får du hurtigt og automatisk defineret din chatbots reelle abonnenter eller brugere.

    ’Subscribe’ attributten er et eksempel på en meget bred måde at benytte attributter på, men du kan definere dem præcist så snævert, som det giver mening for dig.

    Jeg bruger f.eks. ofte Costum Attributes til at segmentere brugerne efter individuelle interesser, og får dermed mulighed for at give den enkelte bruger en meget målrettet information. Lige så vigtigt er det at man undgår at sende information til nogen, der med stor sandsynlighed ville betragte informationen som uvedkommende, og måske endda som et irritationsmoment.

    I et konkret eksempel har jeg bygget en chatbot, der henvender sig til kampsportudøvere. Her har jeg, via chatbotten, spurgt dem, hvilken gren af sporten, de dyrker. Ud fra deres svar har udøverne fået hver deres Custom Attribute (boksning, karate, taekwondo osv.), som betyder, at de automatisk lander i relevante segmenter, og efterfølgende kan få en meget præcis information.

  • Foruddefinerede User Attributes

    Der findes en række standard User attributes, som du kan hente fra flere forskellige kanaler og inkorporere i din chatbot.

    Du kan f.eks. hente dine User Attributes følgende steder:

    • System Attributes fra Facebook
    • System Attributes fra Chatfuel
    • System Attributes fra Plugins
    • System Attributes fra Externe systemer som Dialogflow og Janis

    Alle System Attributes har i Chatfuel en lilla farve, som indikerer at du ikke kan tilrette dem.

  • System Attributes fra Facebook

    System Attributes fra Facebook er allerede integreret i Chatfuel. Dette gælder i øvrigt også for alle andre chatbots, som f.eks. Manychat, FlowXO.

    Følgende attributter kommer fra facebook:

    • Messenger user ID
    • Firstname
    • Last name
    • Gender
    • Timezone
    • Locale
    • Ref
    • Profile picture
  • System Attributes fra Chatfuel

    Chatfuel har allerede nogle predefinerede User Attributes, man kan benytte sig af:

    • Chatfuel User ID
    • Last visit block ID
    • Last visit block name
    • Last clicked buttom name
    • Source
  • System attributes fra Plugins

    Der kan tilføjes forskellige plugins til Chatfuel, og dermed også en række andre User Attributes, afhængigt af hvilke Plugins, der benyttes:

  • System Attributes fra eksterne systemer som Dialogflow og Janis

    Hvis man har brug for en bedre AI på sin Chatbot, så kan det optimeres via en integration med programmer som ’Dialogflow’ og ’Janis’ (Se særskilt artikel om AI).

    Benytter man disse integrationer, vil de User Attributes, som Dialogflow og Janis har, automatisk oprettes på Chatfuel platformen.

    • Step 1 – Facebook side og Chatfuel konto

      Hvis du ikke allerede har en facebook side, så skal du oprette en, og derefter skal du oprette en konto hos Chatfuel (Eller en anden udbyder af Chatbot programmer, hvis du foretrækker det).

      Du har sikkert allerede en facebook side at tage udgangspunkt i, og det er gratis at oprette en konto hos Chatfuel. Det kan du gøre her: https://chatfuel.com

    • Step 2 – Opsæt en velkomsthilsen i din Chatbot.

      Når din facebookside og din Chatfuel konto er forbundet, så kan du starte helt fra bunden med at bygge din Chatbot op.

      Først og fremmest skal du skrive en velkomstmeddelelse. Det er et krav fra facebook at den er til stede, og det er også et naturligt udgangspunkt for selve opbygningen af Chatbotten.

      I den første meddelelse skal du bede potentielle brugere om tilladelse til at sende dem beskeder i fremtiden. Dette kan sammenlignes med tilmelding til et nyhedsbrev.

      En typisk velkomstmeddelelse ser sådan ud:

    • Step 3 – Opsæt en standardmeddelelse ved manglende svar.

      Inden du kan aktivere din Chatbot, skal du også sørge for at lave en meddelelse, som chatbotten automatisk sender ud, hvis den ikke genkender brugerens spørgsmål. Du er allerede nået langt i dit set up, hvis du i forbindelse med denne meddelelse giver brugeren mulighed for at kunne sende dig en besked via e-mail eller livechat.

      Ligeledes er det en god ide at give brugeren mulighed for at komme tilbage til udgangspunktet.

      Disse punkter gør at brugeren ikke ender i en blindgyde, selv om Chatbotten ikke har svar på brugerens specifikke spørgsmål.

      En meddelelse, der opfylder disse krav, kan se således ud:

    • Step 4 – Emner og oversigt.

      Det sidste step, du skal igennem for at komme i gang med din første Chatbot, er at lave en oversigt over de emner, du har valgt at Chatbotten skal indeholde. Det kan f.eks. være åbningstider, priser og kontaktinformationer.

      En helt simpel oversigt kan se således ud:

      Når du har udarbejdet din oversigt, skal du selvfølgelig huske at tilføje selve informationen under de enkelte punkter i oversigten, så brugeren har noget at klikke ind på og læse om.

    • Bingo – Så er du i gang

      Når du har gennemført disse 4 enkle step, så har du faktisk en fuldt funktionsdygtig Chatbot, der kan svare automatisk på beskeder uden at ende i blindgyder.

      Herefter kan du i ro og mag bygge videre på din Chatbot. Det er enkelt og effektivt at definere brugernes behov ud fra de forskellige spørgsmål, der stilles til Chatbotten. Dem skal du blot tilføje til din oversigt.

      Ovenstående er en nem måde at komme i gang med Chatbot på, og den måde jeg anbefaler i langt de fleste tilfælde.

      Du kan prøve en Chatbot, der er bygget op ud fra disse enkle principper her: https://m.me/contentflowdk

    • Det lyder jo meget godt… Er der slet ingen ulemper?

      Jo, selvfølgelig er der det, men de er faktisk ikke mange…

    • Share Location Plugin

      • Address
      • Post code
      • State
      • Country
      • Coordinates
    • Subscription Plugin

      • RSS and Search plugins
      • Subscriber Plugin
    • Payment integration

      • Name
      • Email
      • Phone
      • Address
      • Purchased item
    {"cards":[{"_id":"74b58f47565b4aa853000019","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13028185,"position":1,"parentId":null,"content":"# Krav til Chatfuel Chatbots\n\nFor at komme godt igang med at bygge en Chatbot med Chatfuel er der faktisk kun 2 krav, du skal have opfyldt.","deleted":false},{"_id":"74b58d2e565b4aa85300001a","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921850,"position":1,"parentId":"74b58f47565b4aa853000019","content":"## Du skal have en Facebook side \nChatbots på Facebook virker kun på de såkaldte Facebook ’sider’ (Pages) og altså ikke i Facebooks ’grupper’ eller på private profiler. Det første krav er derfor at du opretter en Facebook side, hvis du ikke allerede har en.\n\nDet er muligt at bygge Chatbotten uden først at have en Facebook side, men det er ikke hensigtsmæssigt, fordi du ikke kan teste den fuldt ud. Vælger du at starte opbygningen af din Chatbot uden at forbinde den til en Facebook side, kan du teste ca. 80% af Chatbottens funktioner.\n\nHar du ikke en Facebook side, kan du oprette den her: https://www.facebook.com/pages/create"},{"_id":"74b58adc565b4aa85300001b","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921853,"position":2,"parentId":"74b58f47565b4aa853000019","content":"## Du skal have en Chatfuel konto\nDet andet krav er, at du skal have en Chatfuel konto. Den er gratis af oprette, hvis du vælger standardmodellen, og i de fleste tilfælde er denne løsning rigelig. Standardløsningen har nemlig alle de funktionaliteter, som en velfungerende Chatbot skal have. \n\nI Chatfuels ’Pro’ løsning, får man adgang til ’People’. Den giver mulighed for at se mere information om den enkelte bruger, eksportere brugerdata, samt fastsætte forskellige attributter for den enkelte bruger. ’Pro’ udgaven gør det også muligt at fjerne Chatfuel egen lille ’reklameteaser’ fra menuen. \n\nHvis du ikke ønsker at det er offentligt, hvilken Chatbot model, du benytter, bliver du derfor nødt til at købe ’Pro’. Teaseren er dog ret diskret, så tjek først, om du finder det nødvendigt. \n\nDu kan oprette din Chatbot konto her: https://chatfuel.com/\n\nDe 2 betingelser, der skal være på plads, før du går videre med at bygge din Chatbot, bliver gennemgået på Chatfuel videokurset, som du finder her: https://contentflow.dk/chatbot\n\nHar du spørgsmål til hvordan du kommer godt fra start, er du meget velkommen til at skrive til mig på Messenger: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat\n "},{"_id":"74b58635565b4aa85300001c","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13028318,"position":2,"parentId":null,"content":"# Fordele og ulemper ved Chatfuel Chatbots\nJeg har researchet og testet rigtig mange Chatbot-platforme, både markedsledende, upcoming og stort set ukendte. Der er fordele og ulemper ved dem alle, og de skal overvejes grundigt, inden man træffer sit valg.\n\nOvervejelserne skal nøje sammenholdes med de krav man har til Chatbottens funktionalitet.\n\nJeg har efterhånden bygget mange forskellige Chatbots op. De er primært centreret omkring kundeservice og/eller FAQ, og de kan ligge enten på virksomhedens facebook side, og/eller direkte på virksomhedens website.\n\nNår disse Chatbots skal bygges, så er min favoritplatform Chatfuel, fordi den i langt de fleste tilfælde understøtter alle de krav, som opstilles.\n\nDer kan f.eks. være tale om en webshop, der stiller krav om at 90 % af alle henvendelser besvares via Chatbotten, og at de resterende 10 % automatisk sendes direkte fra Chatbotten, til virksomhedens e-mail adresse. Med et sådant set up, bruger kundeservice ikke dyrebar tid på at tjekke de beskeder, der falder udenfor Chatbottens standardindhold.\n\nDette er blot et af eksemplerne på et krav, som Chatfuel-platformen understøtter.\n","deleted":false},{"_id":"74b584aa565b4aa85300001d","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921869,"position":1,"parentId":"74b58635565b4aa85300001c","content":"## Fordele ved Chatfuel\n\n* Chatfuels standardudgave er gratis, og dækker 80% af alle platformens funktionaliteter.\n\n* Platformen er utrolig nem og brugervenlig at arbejde i.\n \n* Du kan bygge et uendeligt antal Chatbots på din konto - både til test og produktion.\n\n* Chatfuel virker på desktop, tablet og mobil, uanset om vi taler Apple, Google eller andre.\n\n* Du kan klone dine forskellige Chatbots, og dermed genbruge elementer, som allerede er opsat.\n \n* Platformen performer stabilt og der udvikles hele tiden nye features og forbedringer. \n\n* Der er et online Chatfuel forum på Facebook med +40.000 aktive deltagere. \n\n* Chatfuel har gode integrationer til mange forskellige services. \n\n* Du kan modtage betaling direkte i Chatfuel."},{"_id":"74b57e09565b4aa85300001e","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12923199,"position":1,"parentId":"74b584aa565b4aa85300001d","content":"## Det lyder jo meget godt... Er der slet ingen ulemper?\nJo, selvfølgelig er der det, men de er faktisk ikke mange…\n"},{"_id":"74b57ce7565b4aa85300001f","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921876,"position":2,"parentId":"74b58635565b4aa85300001c","content":"## Ulemper ved Chatfuel\n* Deres ’Talk to human’ funktion er ikke den nemmeste at bruge.\n* Når man bygger store Chatbots, kan flowet og overblikket blive svært at gennemskue.\n* ’People’-muligheden findes kun i ’Pro’ udgaven. ’People’ dækker over en masse uddybende brugerdata, man kan få adgang til. \n* ’Pro’ udgaven er dyr i forhold til andre platforme. "},{"_id":"74b57a77565b4aa853000020","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921877,"position":3,"parentId":"74b58635565b4aa85300001c","content":"## Hvornår skal jeg så vælge Chatfuel-platformen?\nJeg anbefaler at man vælger Chatfuel i langt de fleste tilfælde. Dog vil det endelige svar på spørgsmålet afhænge af din virksomheds individuelle behov, og der kan være tilfælde hvor andre platforme er bedre. \n\nSom jeg indledningsvist påpegede, er det derfor vigtigt at du starter med at lave en kravspecification, samt en oversigt over det flow, der ønskes opsat i Chatbotten. Til denne analyse, anbefaler jeg altid at udarbejde et Mindmap, som beskriver flowet i blokke og peger på eventuelle integrationer.\n\nSom hjælp til det indledende arbejde, er det også altid en god ide at opsætte en test Chatbot. Den kan fungere som en rigtig god indikator for, om Chatfuel-platformen i sidste ende lever op til dine krav.\n\nHvis du har spørgsmål omkring Chatfuel-platformen, og om den kunne\nvære noget for dig, så er du altid velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat"},{"_id":"74b578d8565b4aa853000021","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921879,"position":3,"parentId":null,"content":"# Målgrupper, funktioner og flows i Chatfuel Chatbots\nInden man bygger sin Chatbot skal man først og fremmest definere, hvem man henvender sig til. Man skal kende sin målgruppe på samme måde, som man skal det med e-mails, webshops osv."},{"_id":"74b5780e565b4aa853000022","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921886,"position":1,"parentId":"74b578d8565b4aa853000021","content":"## Målgruppe \nEn simpel metode er at gennemgå sin Facebook Analytics, og bruge den demografiprofil, som de besøgende har, f.eks. alder og køn. \n![](https://www.filepicker.io/api/file/O9GvKivsQkeOpSgPxoUM)"},{"_id":"74b56dcf565b4aa853000023","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921888,"position":2,"parentId":"74b578d8565b4aa853000021","content":"## Sprog\nEn anden væsentlig ting i opbygningen af Chatbotten, er sproget, som bør være en del anderledes end det, man benytter på sine øvrige online kanaler. Kommunikationen skal bygges op som en dialog mellem brugeren og botten. Det helt centrale element er at gøre brug af interaktion mellem Chatbot og bruger, og på den måde drive platformen optimalt. \n\nSproget skal være uformelt, dagligdags ’talesprog’, og det er en god ide at gøre brug af ’Emojis’ i både tekster og på knapper. Begge dele er en integreret del af den online kommunikation, vi allerede kender fra sms, e-mails, og Messenger."},{"_id":"74b56c95565b4aa853000024","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921889,"position":3,"parentId":"74b578d8565b4aa853000021","content":"## Permission \nDet er også vigtigt altid at huske at spørge om tilladelse (Permission) til at starte samtalen, samt gøre det nemt for brugeren at afmelde sig Chatbotten igen. Man vil opdage at en god Chatbot vokser eksplosivt i antal brugere og interaktioner, men er der ikke styr på permissions, vil mange afmelde sig Chatbotten igen."},{"_id":"74b56b87565b4aa853000025","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921896,"position":4,"parentId":"74b578d8565b4aa853000021","content":"## Funktion og formål \nInden vi går i gang med at fylde indhold på vores Chatbot, skal vi først og fremmest afklare Chatbottens primære funktioner og budskaber. \n\nEn Chatbot kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Den kan f.eks. automatisere en stor del af en virksomheds kundeservice. Den kan også bruges til FAQ, til lead generering, til nyhedslancering o.s.v.. \n\nChatbotten kan sagtens have flere forskellige formål på samme tid (Det er faktisk en af dens store styrker), men de formål skal alle beskrives. \n\nFuldstændig som det gælder for alle andre projekter, skal vi lave kravspecifikationer, før vi kan lave en implementeringsplan."},{"_id":"74b569e1565b4aa853000026","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921962,"position":5,"parentId":"74b578d8565b4aa853000021","content":"## Segmentering på højt niveau\nEn af Chatbottens store fordele er at man kan bygge et uendeligt antal valgmuligheder ind i den, og kombinere disse med brugerattributter. \n\nDet betyder at man automatisk kan segmentere sine brugere på et meget højt niveau, og opnå en stor grad af detailviden om sin målgruppe. Denne viden kan udnyttes til at ’feede’ brugeren med endnu mere målrettet, timet og relevant information."},{"_id":"74b56865565b4aa853000027","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921966,"position":6,"parentId":"74b578d8565b4aa853000021","content":"## En levende platform\nMessenger platformen er meget levende, så derfor skal din Chatbot også være det. Opbygningen af Chatbotten er dermed relativ kompleks, og før vi er klar til at fylde indhold på selve botten, er det vigtigt at beskrive flowet nøje. Det sikrer at der ikke er ’Dead Ends’ i dialogen, samt at alle blokke hænger logisk sammen. \n\nFørst når alle overvejelser om målgrupper, sprog, funktion og flow er afklarede, kan vi gå i gang med at bygge vores Chatbot op. \nHvis du har spørgsmål omkring målgrupper, sprog eller flow i chatbots, så er du velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat"},{"_id":"74b56598565b4aa853000028","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921970,"position":4,"parentId":null,"content":"# De 3 vigtige elementer ved din første Chatfuel Chatbot\nNår vi bygger vores Chatbot, så bygger vi i blokke. Blokke af information. Disse blokke skal lede dig videre i et flow. Det er afgørende at dette flow er gennemarbejdet og ikke ender blindt undervejs.\n\nChatbots er stadig et nyt fænomen i Danmark, og derfor er der stor sandsynlighed for at dine brugere kommunikerer med en Chatbot for første gang, når de støder på din. Det skal være en god og tillidsvækkende oplevelse! \n\nDu kan hjælpe dig selv rigtig godt i gang med opbygningen af din Chatbot, hvis du begynder med følgende 3 elementer: \n\n* En velkomstblok \n* En ’Default Answer’ blok\n* Test, test og atter test af din Chatbot"},{"_id":"74b563fc565b4aa853000029","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922059,"position":1,"parentId":"74b56598565b4aa853000028","content":"## Velkomstblokken \nDin velkomstblok er det første brugeren ser, efter at vedkommende har trykket på ’Kom i gang’ knappen. Denne knap får brugeren automatisk vist, hvis han ikke tidligere har kommunikeret med Chatbotten, men er blevet præsenteret for en ’Send besked’ mulighed. \n\nVelkomstblokken bør helt enkelt indeholde information om Chatbottens funktioner. Samtidig er der her en oplagt mulighed for at bede om brugerens tilladelse til kommunikation. Får vi denne ’permission’, må vi sende informationer til brugeren efter de første 24 timer. \n\nNår jeg bygger min Chatbot, ser min struktur normalt således ud: \n\n* Sig hej til brugeren \n* Spørg om ’permission to subscribe’\n* Introduktion af de primære områder i Chatbotten\n* Start af flow\n\nVed at benytte denne simple struktur, kommer brugeren godt igang med at bruge Chatbotten.\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/ilYtpWGtTR2RvbM3B7lw)\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/ti2AZ89ZQdaP1GMrygLK)\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/VzloN8UZS7aoSp2HKdsd)\n"},{"_id":"74b55e76565b4aa85300002a","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13142406,"position":2,"parentId":"74b56598565b4aa853000028","content":"## ’Default Answer’ blokken\nDenne blok kommer i aktion, når brugeren skriver noget, Chatbotten ikke forstår. Det vil sige et ord eller en sætning, som du ikke på forhånd har defineret. Chatbotten genkender ikke ordene, og kan derfor ikke svare specifikt. Dette vil hænde ofte, især i begyndelsen, hvor Chatbotten måske ikke er så udbygget. \n\nDet er ikke noget problem, så længe du har indbygget et ’Default Answer’, altså et standarsvar, som hjælper brugeren tilbage til de emner, Chatbotten kan besvare. Her vil brugeren måske alligevel finde den viden, han søgte, eller også får han hjælp til at komme videre, f.eks. til live chat eller til en mailadresse. \n\nJeg bruger ofte denne struktur: \n\n* Undskyld, jeg kender ikke svaret’ \n* Jeg har disse muligheder’\n\nHvis blokken ’Muligheder’ ikke leder brugeren på rette spor, så får han følgende valg: \n\n* Send email \n* Gå til Live chat\n* Ring\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/kXXMJTqxT56KEdxmDSnf)\n\nDenne simple struktur betyder at vi enten hjælper brugeren tilbage på sporet, eller tilbyder ham direkte kontakt til virksomhedens medarbejdere.\n\nBåde “Welcome\" og “”Default answer” blokke kan ændres til at bruge Natural Language Processing (NLP) muligheder ved at lave integration imellem Chatfuel og Dialogflow. Ved at bruge Dialogflow backend kan ens Chatbot trænes til at besvare de spørgsmål, som man ikke allerede kan bygget ind i chatbotten."},{"_id":"74b55a87565b4aa85300002b","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12921994,"position":3,"parentId":"74b56598565b4aa853000028","content":"## Test, test & test…\nJeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at teste alle funktioner og blokke i din Chatbot, inden du publicerer den. Kun ved at gennemteste alting, kan du sikre brugeren en god oplevelse. Når du tester, opdager du både små og store fejl, men lige så vigtigt er det, at du får fintunet sprog og flow, så det bliver så naturligt som muligt.\n\nI denne proces anbefaler jeg, at du lader andre teste din Chatbot. Du kender selv flowet, og vil derfor være tilbøjelig til at overse elementer, som dermed ikke bliver afprøvet ordentligt.\n\nNår du har publiceret din Chatbot, er det fortsat vigtigt at du holder øje med, hvordan den performer, så du løbende kan forbedre den. Det gør du ved at overvåge de spørgsmål, som Chatbotten ikke kan besvare. Dem kan du så selv tilføje til Chatbotten, som på den måde bliver klogere.\n\nHvis du har spørgsmål omkring de 3 elementer, er du velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat"},{"_id":"74b557b6565b4aa85300002c","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922008,"position":5,"parentId":null,"content":"# Forstå de 6 almindelige Cards muligheder, som Chatfuel tilbyder\nChatfuel-platformen rummer mange features, der hjælper dig med at producere effektivt indhold i din Chatbot.\n\nHer er ’Cards’ det grundlæggende element, der sikrer at din Chatbot er skarp, klar og levende i sin kommunikation.\n\nIndhold kan præsenteres for brugeren på flere forskellige måder, og det er helt op til dig selv, hvordan du foretrække at kommunikere. Om det er via ord eller billeder, og om det sker i kombination med andre features.\n\nI Chatfuel er disse features opbygget som såkaldte ’Cards’. Når du bygger dine flows op, vil de ofte bestå af flere forskellige Cards, der sættes sammen og bruges i kombination med andre Cards.\n\nBruger du dine Cards rigtigt, er de et nemt og logisk værktøj til at skabe levende og varieret kommunikation med brugeren.\n\nNedenfor gennemgår jeg de 6 Cards, der bedst sætter dig i stand til at opbygge et varieret og effektivt Chatbot flow.\n\n* Text\n* Gallery\n* Image\n* List\n* Quick reply\n* Typing\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/67tu5pekTnmM3AnB734n)\n\n"},{"_id":"74b556d9565b4aa85300002d","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922000,"position":1,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":""},{"_id":"74b55362565b4aa85300002e","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922012,"position":2,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## Text\nText er naturligt nok den mest benyttede måde at formidle information til brugeren, og vil som regel altid indgå i dit flow. Text Cards kan udvides med 3 indbyggede knapper, som sender brugeren videre til et andet Card, en URL eller et telefon nummer."},{"_id":"74b55279565b4aa85300002f","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922015,"position":3,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## Gallery\nEt Gallery Card indeholder et billede, en overskrift og en underoverskrift, samt 3 indbyggede knapper. De udgør tilsammen en blok af information.\n\nMed Gallery kan du bygge helt op til 9 forskellige blokke, som automatisk lines op ved siden af hinanden.\n\nGallery Cardet er helt ideelt til at give brugeren et samlet overblik over, hvilken information og hvilke funktioner, din Chatbot rummer.\n\nCardet er også det eneste sted i Chatfuel, hvor du direkte kan tilskynde brugeren til at dele information på Facebook eller via Messenger."},{"_id":"74b551b3565b4aa853000030","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922018,"position":4,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## Image\nMed Image Cardet publicerer du helt enkelt billeder. Billederne er gode at benytte lige før man sender et Text Card, da det skaber blikfang og variation."},{"_id":"74b55083565b4aa853000031","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922021,"position":5,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## List\nList Cardet minder om Gallery, men hvor Gallery præsenterer sit indhold horisontalt, vil List vise dit indhold vertikalt. Præcis som vi forventer det fra en almindelig listeopstilling."},{"_id":"74b54fb2565b4aa853000032","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922022,"position":6,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## Quick reply\nDette Card giver mulighed for at lave X antal knapper, som brugeren skal forholde sig til og træffe valg omkring, før Chatbot flowet fortsætter.\n\nDe valg, brugeren træffer, gemmes herefter af Chatfuel som brugerattributter. Atrributterne kan benyttes til at målrette fremtidig kommunikation overfor brugeren.\n\nDet er med Quick Reply Cardet at du f.eks. får brugeren til at tilmelde eller afmelde sig Chatbotten. "},{"_id":"74b54efe565b4aa853000033","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922023,"position":7,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## Typing\nDette Card er en lidt sjov feature, der gør din kommunikation mere levende. Den viser med en simpel grafik og tekst brugeren, at Chatbotten er i gang med at taste en besked.\n\nDet får brugeren til at blive hængende, og giver samtidig personen mulighed for at få læst den seneste information færdig."},{"_id":"74b54e10565b4aa853000034","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922028,"position":8,"parentId":"74b557b6565b4aa85300002c","content":"## Flere Cards og features\nChatfuel forbedrer hele tiden sine eksisterende Cards, og udvikler samtidig nye muligheder og features.\n\nDer findes allerede nu andre spændende og relevante Cards, som jeg vil præsentere senere. Disse Cards er lidt mere komplicerede, og jeg vil derfor gennemgå dem enkeltvist.\n\nDe 6 ovennævnte Cards, sætter dig dog fuldt ud i stand til at lave et rigtig godt Chatbot flow.\n\nHvis du ønsker at jeg uddyber nogle af ovenstående punkter, så skriv endelig til mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat "},{"_id":"74b54cb4565b4aa853000035","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922034,"position":6,"parentId":null,"content":"# De mange muligheder med Chatfuel Broadcast\nChatfuel er et af de stærkeste platforme, der findes, når det gælder reach og interaktion i relation til modtageren. Uanset hvilken Chatbot, jeg har bygget, og uanset hvem afsenderen er, læser mellem 80-90 % af modtagerne beskederne. Ud af dem interagerer omkring 30-40 % på den ene eller anden måde efterfølgende med Chatbotten.\n\n'Broadcast' værktøjet er dermed stærkere end både e-mail, SMS og push beskeder, hvis man ser på de overordnede statistikker for disse kommunikationsmidler.\n\nAlene det er grund nok til at komme i gang med at benytte værktøjet hurtigst muligt. For at bevare det høje reach og få succes med interaktionen, er det dog vigtigt at man benytter ’Broadcast’ med omtanke, og i øvrigt altid giver modtageren mulighed for at afmelde sig Chatbotten.\n\nChatfuels ’Broadcast’ beskeder, manuelle såvel som automatiske, sendes altid via Messenger. Der er 5 forskellige ’Broadcast’ elementer i Chatfuel:\n\n* Subscribe\n* Send now \n* Sequence \n* Send later \n* External source\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/BMfR76gSyKSFM0JaTfgH)"},{"_id":"74b5498c565b4aa853000036","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922036,"position":1,"parentId":"74b54cb4565b4aa853000035","content":"## Subscribe\nFør du kan engagere en ny bruger i dine Chatbot flow, skal brugeren enten have kommenteret et opslag på din facebook side, eller han skal have sendt dig en besked via Messenger på dit website eller på Facebook. Har han først gjort det, må vi kontakte ham uopfordret via Messenger de næste 24 timer.\n\nSelv om målet med ens kommmunikation ofte vil være salg, vil jeg stærkt anbefale at man venter med salgsbudskaberne, og i stedet benytter lejligheden til at engagere brugeren i dialog.\n\nDet magtfulde ved Chatbotten er nemlig, at den kan give brugeren mange forskellige muligheder og veje at følge. Det betyder at brugeren med sine valg undervejs, selv er med til at målrette kommunikationen i præcis den retning, han ønsker det.\n\nDerved får man mulighed for at tilrettelægge budskabet meget specifikt til den pågældende brugers behov. Det er guld værd, og kan i sidste ende øge chancen for et salg, eller hvad der nu er målet med ens kommunikation.\n\nFor at vi kan indgå i en sådan dialog med brugeren, er det vigtigt at vi får tilladelse til at sende yderligere kommunikation. Det vil sige at vi skal have brugeren til at tilmelde sig – subscribe – Chatbotten. Når først personen har tilmeldt sig, må vi sende al den information vi vil, også efter de indledende 24 timer. Dog må informationen ikke indeholde reklame for 3. part."},{"_id":"74b548d1565b4aa853000037","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922043,"position":2,"parentId":"74b54cb4565b4aa853000035","content":"## Send now\nFunktionen ’Send now’ betyder at du sender broadcasten med det samme til den målgruppe, du har valgt.\n\nDu kan altid vælge mellem det segment, der hører under 24 timers reglen, samt det segment, der udgør dine reelle abonnenter (’Subscribers’).\n\nJeg kombinerer ofte mine ’subscribers’ med en ’attribut’, hvilket vil sige at jeg segmenterer yderligere, for at målrette informationen, og dermed gøre indholdet så relevant som muligt for modtagerne."},{"_id":"74b542cd565b4aa853000038","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922045,"position":3,"parentId":"74b54cb4565b4aa853000035","content":"## Sequence\nDette er en nyere funktion, som kan sammenlignes med email automations. Du laver en række Broadcast flows og angiver deres rækkefølge og interval. Funktionen er rigtig god og nem at opbygge."},{"_id":"74b541fc565b4aa853000039","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12923210,"position":4,"parentId":"74b54cb4565b4aa853000035","content":"## Send later\n’Send later’ kan bruges på forskellige måder. F.eks. kan man lave et Broadcast flow, der udsendes på en bestemt dato.\n\nEn anden mulighed er at lave et flow, der automatisk sættes i gang første gang en bruger aktiverer Chatbotten. Dette bruger jeg ofte til at få brugeren til at tilmelde sig andre kommunikationskanaler, som f.eks. e-mail eller push.\n\n’Send later’ kan også benyttes når brugere tildeles en ’attribut’ i systemet. En attribut er et slags kendetegn for den pågældende bruger. Brugeren kan f.eks. have besøgt en blok i Chatbotten, der vedrører et bestemt kursus. Brugeren bliver herefter tagget med en ’kursusattribut’. Med ’Send later’ funktionen kan vi så sende relevant kursusinformation ud på et passende tidspunkt.\n\nJeg bruger også ’Send later’ funktionen til at broadcaste daglige nyheder indenfor relevante fagområder. I øjeblikket sender jeg følgende ud, som du er velkommen til at tilmelde dig:\n\n* Chatbot News (Engelsk) https://m.me/contentflowdk?ref=chatbotnews\n* Online Marketing (Dansk) https://m.me/contentflowdk?ref=dom\n* Online Marketing (Engelsk) https://m.me/onlinemasters4all?ref=OnlineMarketing\n* GTD (Engelsk) https://m.me/onlinemasters4all?ref=GTDnewsletter"},{"_id":"74b53d3d565b4aa85300003a","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":12922057,"position":5,"parentId":"74b54cb4565b4aa853000035","content":"## External source\nMed denne funktion kan du broadcaste informationer fra eksterne kilder. Dette kan være opdateringer fra websites, webshops , vejrtjenester, nyhedssites osv.\n\nVil du vide mere om Broadcast mulighederne i Chatfuel, er du velkommen til at kontakte mig her: https://m.me/contentflowdk?ref=LiveChat"},{"_id":"745457dd5e86484355000048","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13077346,"position":7,"parentId":null,"content":"# Chatbot video case 1\nI denne video ser vi på moods.dk’s opsætning af deres chatbot.\n\nFørste del af videoen gennemgår de funktioner, der benyttes i chatbotten, mens anden del viser, hvordan chatbotten virker i praksis."},{"_id":"745452f05e86484355000049","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13077348,"position":1,"parentId":"745457dd5e86484355000048","content":"## Udfordningen\nStørstedelen af Moods’ kundeservice foregår via e-mail i ticketsystemet ’Reamaze’.\nHerigennem får moods dagligt mange kundehenvendelser.\n\nFørhen var besvarelsen af disse en tidskrævende faktor i virksomhedens dagligdag. Ofte besvarede medarbejderne i kundeservice de samme spørgsmål igen og igen. Derudover kom der også en hel del forespørgsler via moods' facebook side. Disse krævede ekstra tid og opmærksomhed, da kundeservice separat skulle holde øje med facebook siden, og skelne mellem de mange notifikationer.\n\nAltsammen noget, der belastede den daglige drift."},{"_id":"7419b0fcb2222decee000033","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13077349,"position":1.5,"parentId":"745457dd5e86484355000048","content":"## Løsningen\nVed at implementere chatbotten på moods’ facebook side og på webshoppen, er virksomhedens dagligdag lettet betydeligt. Nu besvarer chatbotten automatisk alle standardspørgsmål, og de forespørgsler, som chatbotten ikke automatisk kan besvare, sendes direkte til Reamaze som e-mail."},{"_id":"745447d35e8648435500004a","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13077351,"position":2,"parentId":"745457dd5e86484355000048","content":"## Simpelt, men virker!\nChatbotten følger et helt enkelt standardflow, som for de fleste virksomheders vedkommende, vil kunne implementeres direkte. Flowet er generisk og kræver blot få tilretninger for at man som virksomhed kan få succes med sin chatbot."},{"_id":"745441af5e8648435500004b","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13077354,"position":3,"parentId":"745457dd5e86484355000048","content":"## Moods\nMoods sælger boliginteriør, primært via deres webshop, men har også en fysisk butik i\nNærum. Virksomheden har eksisteret siden 2005. Deres webshop kan ses her: https://www.moods.dk og deres chatbot kan besøges her: https://m.me/moods.dk"},{"_id":"745439875e8648435500004d","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13077376,"position":3.5,"parentId":"745457dd5e86484355000048","content":"## Video\n<iframe src=\"https://player.vimeo.com/video/262863163\" width=\"640\" height=\"360\" frameborder=\"0\" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>"},{"_id":"745439d75e8648435500004c","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13034006,"position":4,"parentId":"745457dd5e86484355000048","content":""},{"_id":"73cc87f43cb4e5d057000034","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13142390,"position":8,"parentId":null,"content":"# AI – Artificial Intelligence med Chatfuel Chatbots\nI Chatfuel er det muligt at kommunikere ved hjælp af AI. AI står for ’Artificial Intelligence’, og når den opsætning benyttes, kan Chatbotten selv besvare spørgsmål eller sende forskellige Cards til brugeren. Det er AI, der træder i kraft, når brugeren vælger at skrive tekst til Chatbotten i stedet for at klikke på knapper.\n\nAI opsætningen kan foregå på 2 måder."},{"_id":"73cc86f83cb4e5d057000035","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13142413,"position":1,"parentId":"73cc87f43cb4e5d057000034","content":"## Den nemme\nMed den ene metode står vi selv for at bygge Chatbottens AI op, og udvikle den. Det gør vi med udgangspunkt i vores egen sunde fornuft og Chatfuels analysedel. I analysedelen kan vi se, hvilke ord og sætninger vores Chatbot er blevet præsenteret for, og som den ikke forstår.\n\nDisse informationer, i form af keywords og –sætninger, samler vi op og skriver ind i Chatbottens AI. På den måde udvikler vi løbende AI, og sørger dermed for, at kommende brugere får de rette svar på deres spørgsmål.\n\nDet er en rigtig god ide at benytte denne fremgangsmåde til at udvikle AI. Sørg blot altid for at følge op på den kommunikation, som Chatbotten ikke kan besvare automatisk.\n\nI de Chatbots jeg indtil videre har bygget, har brugerne altid indledningsvist forsøgt sig med at skrive almindelige samtaleord og -sætninger som f.eks. “Hej”, “Hvad hedder du?”, \"Er du en robot?”. Start derfor med at få inkorporeret den slags spørgsmål i Chatbotten, og få bygget dine svar op, så de sender brugeren videre i Chatbot flowet.\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/lbWfBtXSaeS6jkeYWFTT)\n\n"},{"_id":"73cc86033cb4e5d057000036","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13142392,"position":2,"parentId":"73cc87f43cb4e5d057000034","content":"## Den lidt mere avancerede\nSelvom vi bygger et godt og gennemtænkt flow, og selv om vi er gode til at samle op på ukendt tekst, vil der altid være spørgsmål, ord og sætninger, som Chatbotten ikke forstår. For at imødekomme det, er der endnu en måde at udvikle Chatbottens AI på.\n\nDet er muligt at benytte en metode, hvor Chatbotten selv løbende bliver klogere på de spørgsmål, der stilles. Det gøres ved hjælp af en integration mellem Chatfuel og programmet ”Dialogflow”. Dialogflow har evnen til selv at lære, hvad brugerne spørger om, og sende et korrekt svar retur. Selve integrationen er nem at opsætte, men den første gang man arbejder i DialogFlow, kan det godt virke uoverskueligt.\n \nJeg vil mene, at de fleste Chatbots kan nøjes med Chatfuels egen indbyggede AI funktion, og på den måde give brugerne et godt flow med de rigtige svar. Hvis man husker at benytte metoden med at samle op på ukendte ord og sætninger, vil Chatbotten hurtigt blive klogere. En sidegevinst ved den metode er, at du også selv løbende bliver klogere på dine brugere og din målgruppe. Noget du kan bruge i alle andre hjørner af din forretning.\n\nImens din Chatbot (og du selv…) bliver klogere, så husk at brugerne altid er i gode hænder. Når Chatbotten ikke kender svaret, så tager din ”Default Answer” blok automatisk over, og guider brugeren videre i flowet."},{"_id":"71cb81ff5ecd40b23f000052","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966555,"position":9,"parentId":null,"content":"# Målret din kommunikation med ”User Attributes” i Chatfuel Chatbots\nHvis du virkelig vil skabe værdi og fokusere dine budskaber i din chatbot, så skal du lære kunsten at bruge User Attributes. De kan forklares som en slags tags eller labels, der segmenterer brugerne ud fra interesser eller karakteristika.\n \nUser Attributes kan du enten selv oprette og definere, eller du kan vælge ud fra standardbiblioteker af eksisterende attributter.\n \nMed User Attributes kan du skabe en meget personlig og effektiv chatbot, der kan forgrene sig ud i forskellige flows og broadcasts, alt efter, hvordan dine brugere segmenters via attributterne.\n\nDe foruddefinerede ’User Attributes’ kan være effektive, men de vigtigste attributter i din chatbot er uden tvivl dem, du selv kan tilpasse, de såkaldte ’Custom Attributes’.\n\n\n"},{"_id":"71cb7b575ecd40b23f000053","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13581296,"position":1,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## System attributes fra Facebook\nSystem attributes fra Facebook har automatisk farven Lilla og disse kan du ikke tilrette. Alle chatbots har dem som standard, Lige meget om det er Chatfuel, Manychat, FlowXO eller et andet chatbot framework.\n\nHer er listen over de forskellige System attributes fra Facebook.\n\n* Messenger user ID\n* Firstname\n* Last name\n* Gender\n* Timezone\n* Locale\n* Ref\n* Profile picture\n"},{"_id":"71cb6fba5ecd40b23f000054","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13581300,"position":2,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## System attributes fra Chatfuel\nChatfuel tilføjer noget user attributes til deres system. Disse er også med farven Lilla og kan ikke tilrettes i systemet.\n\nHer er Chatfuel listen:\n* Chatfuel User ID\n* Last visit block ID\n* Last visit block name\n* Last clicked buttom name\n* Source"},{"_id":"71cb6e105ecd40b23f000057","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966564,"position":2.5,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## Custom Attributes\nCustom Attributes indikeres ved hjælp af farven brun i Chatfuel, og det er som nævnt dem, der kan tilrettes.\n\nJeg anbefaler altid som det første at opsætte en ’Subscribe’ attribut. Denne attribut skal gives til alle de brugere, der siger ja til at modtage beskeder, også efter de første 24 timer (Se mere herom i artiklen XXX).\n\nPå den måde får du hurtigt og automatisk defineret din chatbots reelle abonnenter eller brugere.\n\n’Subscribe’ attributten er et eksempel på en meget bred måde at benytte attributter på, men du kan definere dem præcist så snævert, som det giver mening for dig.\n\nJeg bruger f.eks. ofte Costum Attributes til at segmentere brugerne efter individuelle interesser, og får dermed mulighed for at give den enkelte bruger en meget målrettet information. Lige så vigtigt er det at man undgår at sende information til nogen, der med stor sandsynlighed ville betragte informationen som uvedkommende, og måske endda som et irritationsmoment.\n\nI et konkret eksempel har jeg bygget en chatbot, der henvender sig til kampsportudøvere. Her har jeg, via chatbotten, spurgt dem, hvilken gren af sporten, de dyrker. Ud fra deres svar har udøverne fået hver deres Custom Attribute (boksning, karate, taekwondo osv.), som betyder, at de automatisk lander i relevante segmenter, og efterfølgende kan få en meget præcis information."},{"_id":"70226307490621cd9f000041","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966579,"position":2.75,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## Foruddefinerede User Attributes\nDer findes en række standard User attributes, som du kan hente fra flere forskellige kanaler og inkorporere i din chatbot.\n \nDu kan f.eks. hente dine User Attributes følgende steder:\n \n* System Attributes fra Facebook\n* System Attributes fra Chatfuel\n* System Attributes fra Plugins\n* System Attributes fra Externe systemer som Dialogflow og Janis\n\nAlle System Attributes har i Chatfuel en lilla farve, som indikerer at du ikke kan tilrette dem."},{"_id":"70225f5b490621cd9f000042","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966585,"position":2.875,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## System Attributes fra Facebook\nSystem Attributes fra Facebook er allerede integreret i Chatfuel. Dette gælder i øvrigt også for alle andre chatbots, som f.eks. Manychat, FlowXO.\n \nFølgende attributter kommer fra facebook:\n \n* Messenger user ID\n* Firstname\n* Last name\n* Gender\n* Timezone\n* Locale\n* Ref\n* Profile picture"},{"_id":"70225b45490621cd9f000043","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966595,"position":2.9375,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## System Attributes fra Chatfuel\nChatfuel har allerede nogle predefinerede User Attributes, man kan benytte sig af:\n \n* Chatfuel User ID\n* Last visit block ID\n* Last visit block name\n* Last clicked buttom name\n* Source"},{"_id":"71cb6eef5ecd40b23f000055","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966599,"position":3,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## System attributes fra Plugins\nDer kan tilføjes forskellige plugins til Chatfuel, og dermed også en række andre User Attributes, afhængigt af hvilke Plugins, der benyttes:"},{"_id":"71cb51325ecd40b23f000059","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13581313,"position":1,"parentId":"71cb6eef5ecd40b23f000055","content":"### Share Location Plugin\n* Address\n* Post code\n* State\n* Country\n* Coordinates"},{"_id":"71cb4e435ecd40b23f00005a","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13581316,"position":2,"parentId":"71cb6eef5ecd40b23f000055","content":"### Subscription Plugin\n* RSS and Search plugins\n* Subscriber Plugin"},{"_id":"71cb4ca35ecd40b23f00005b","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13581318,"position":3,"parentId":"71cb6eef5ecd40b23f000055","content":"### Payment integration\n* Name\n* Email\n* Phone\n* Address\n* Purchased item"},{"_id":"70225760490621cd9f000044","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":13966606,"position":3.5,"parentId":"71cb81ff5ecd40b23f000052","content":"## System Attributes fra eksterne systemer som Dialogflow og Janis\nHvis man har brug for en bedre AI på sin Chatbot, så kan det optimeres via en integration med programmer som ’Dialogflow’ og ’Janis’ (Se særskilt artikel om AI).\n\nBenytter man disse integrationer, vil de User Attributes, som Dialogflow og Janis har, automatisk oprettes på Chatfuel platformen.\n"},{"_id":"6bf715d552685b22a4000044","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14981841,"position":10,"parentId":null,"content":"# Custom Google Search i din Chatbot\nHar du et website, en blog eller en webshop, kan du nu integrere Googles søgeresultater direkte i din Chatbot, og på den måde automatisk give brugeren adgang til et hav af relevante resultater på dit site.\n\nSøger en bruger f.eks. efter ’pude’ på Chatbotten, får han automatisk vist de 9 højst placeret resultater fra Google.\nIndholdet fremvises med billede og link direkte til dit website.\n\nDet er også muligt at få Google til at levere resultanter fra flere kilder, så søgeresultater, der vedrører f.eks. både din webshop og din blog kan indgå i samme søgeresultat på Chatbotten.\n\nFunktionen er gratis at bruge med en limit på 100 søgninger om dagen. Overstiger dette behovet, kan man vælge at benytte den betalte version.\n \nFor at integrere Google Search i din Chatbot kræves 3 ting:\n\n1 Opsætning af Google Site Search i Chatfuel.\n2 Oprettelse af API Key hos Google.\n3 Oprettelse af ’Custom Search’ hos Google.\n\nNår de 3 elementer er opsat, anbefaler jeg at man både benytter de User-Input, der løbende kommer i Chatbotten, samt Google Custom Search. Ved at blande de to metoder får man lavet et godt og bredt funderet flow til Chatbottens brugere.\n\nFor at påbegynde søge-flowet, skal søgningen gemmes i en attribut, som derefter benyttes til at søge på websitet. Derefter kan de relevante resultater leveres til brugeren.\n\n![](https://www.filepicker.io/api/file/3Os0M9gTP05SHFURZgj8)\n![](https://www.filepicker.io/api/file/4NBa4m0QNeoj28HTxtF2)\n\nNår flowet er korrekt sat op og gennemtestet, anbefaler jeg at du tilføjer søgefunktionen til din Chatbot følgende steder:\n\n1 – Som et menupunkt\n2 – Som et Default Answer\n3 – Som en del af AI\n \nEr søgemuligheden tilstede disse 3 steder, sørger du for at få det maksimale ud af Google Custom Search. da funktionen er nem for brugeren at finde.\n\nPrøv en Custom Google søgning her: https://m.me/contentflowdk?ref=Search"},{"_id":"6b7486c8421ef3d05d000048","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14982187,"position":11,"parentId":null,"content":"# Quick-guide til opsætning af din første Chatbot\nDenne guide sætter dig nemt og hurtigt i stand til at oprette din første Chatbot på facebook og på dit website."},{"_id":"6b748634421ef3d05d000049","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14982188,"position":1,"parentId":"6b7486c8421ef3d05d000048","content":"## Step 1 – Facebook side og Chatfuel konto\nHvis du ikke allerede har en facebook side, så skal du oprette en, og derefter skal du oprette en konto hos Chatfuel (Eller en anden udbyder af Chatbot programmer, hvis du foretrækker det).\n\nDu har sikkert allerede en facebook side at tage udgangspunkt i, og det er gratis at oprette en konto hos Chatfuel. Det kan du gøre her: https://chatfuel.com"},{"_id":"6b74852e421ef3d05d00004a","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14982190,"position":2,"parentId":"6b7486c8421ef3d05d000048","content":"## Step 2 – Opsæt en velkomsthilsen i din Chatbot.\nNår din facebookside og din Chatfuel konto er forbundet, så kan du starte helt fra bunden med at bygge din Chatbot op.\n\nFørst og fremmest skal du skrive en velkomstmeddelelse. Det er et krav fra facebook at den er til stede, og det er også et naturligt udgangspunkt for selve opbygningen af Chatbotten.\n\nI den første meddelelse skal du bede potentielle brugere om tilladelse til at sende dem beskeder i fremtiden. Dette kan sammenlignes med tilmelding til et nyhedsbrev.\n\nEn typisk velkomstmeddelelse ser sådan ud:\n![](https://www.filepicker.io/api/file/G7v0TLMmTiJpJ2Hv4fSb)"},{"_id":"6b74839c421ef3d05d00004b","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14982191,"position":3,"parentId":"6b7486c8421ef3d05d000048","content":"## Step 3 – Opsæt en standardmeddelelse ved manglende svar.\nInden du kan aktivere din Chatbot, skal du også sørge for at lave en meddelelse, som chatbotten automatisk sender ud, hvis den ikke genkender brugerens spørgsmål. Du er allerede nået langt i dit set up, hvis du i forbindelse med denne meddelelse giver brugeren mulighed for at kunne sende dig en besked via e-mail eller livechat.\n\nLigeledes er det en god ide at give brugeren mulighed for at komme tilbage til udgangspunktet.\n\nDisse punkter gør at brugeren ikke ender i en blindgyde, selv om Chatbotten ikke har svar på brugerens specifikke spørgsmål.\n\nEn meddelelse, der opfylder disse krav, kan se således ud:\n![](https://www.filepicker.io/api/file/9oXKELtTdm4fWnrqOHdb)"},{"_id":"6b74825c421ef3d05d00004c","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14982195,"position":4,"parentId":"6b7486c8421ef3d05d000048","content":"## Step 4 – Emner og oversigt.\nDet sidste step, du skal igennem for at komme i gang med din første Chatbot, er at lave en oversigt over de emner, du har valgt at Chatbotten skal indeholde. Det kan f.eks. være åbningstider, priser og kontaktinformationer.\n\nEn helt simpel oversigt kan se således ud:\n![](https://www.filepicker.io/api/file/k5Pg0N5sT46ukdSW6Kfq)\n\nNår du har udarbejdet din oversigt, skal du selvfølgelig huske at tilføje selve informationen under de enkelte punkter i oversigten, så brugeren har noget at klikke ind på og læse om."},{"_id":"6b7480bb421ef3d05d00004d","treeId":"74b59430565b4aa853000016","seq":14982196,"position":5,"parentId":"6b7486c8421ef3d05d000048","content":"## Bingo – Så er du i gang\nNår du har gennemført disse 4 enkle step, så har du faktisk en fuldt funktionsdygtig Chatbot, der kan svare automatisk på beskeder uden at ende i blindgyder.\n\nHerefter kan du i ro og mag bygge videre på din Chatbot. Det er enkelt og effektivt at definere brugernes behov ud fra de forskellige spørgsmål, der stilles til Chatbotten. Dem skal du blot tilføje til din oversigt.\n\nOvenstående er en nem måde at komme i gang med Chatbot på, og den måde jeg anbefaler i langt de fleste tilfælde.\n\nDu kan prøve en Chatbot, der er bygget op ud fra disse enkle principper her: https://m.me/contentflowdk"}],"tree":{"_id":"74b59430565b4aa853000016","name":"Chatfuel Chatbots","publicUrl":"chatfuel-chatbots"}}