Your browser doesn't support the features required by impress.js, so you are presented with a simplified version of this presentation.

For the best experience please use the latest Chrome, Safari or Firefox browser.

Дъската на Венцислава Христова - ИНТЕРЕСИ

Интересите ми в момента:

  • компютри и лаптопи
  • книги - техническа литература
  • техника на старо
  • катерене и преходи

Повече за мен

Аз съм:

  • родена в град Пловдив
  • завършила магистър компютърни мрежи
  • живея в София
  • собственик на онлайн магазин pclife.bg

евтин лаптоп втора ръка

Инвестиция в концепцията Home Office – Лаптопи втора ръка

Работа от дома – това е една от ключовите фрази на 2020 г. Концепцията Home Office набираше привърженици и все по-сериозен дял от времето на хората и със свободни професии, и на служителите на трудови договори, дори преди да настъпи периодът на безпрецедентни за нашата епоха ограничения. Пандемията COVID-19 действително нанесе сериозни икономически щети в много сектори, но пък и открои по-ярко предимствата на идеята за труд вкъщи (изцяло или частично).
Този начин на работа до голяма степен опира до използването на компютри, а с това пък на преден план излиза идеята за инвестиция в лаптопи втора употреба – индивидуално или фирмено.

Защо да се купува употребяван компютър?

Чисто новата машина би трябвало да функционира по-добре от старата. Това е масовата представа, но съвсем не е задължително да покрива всички възможни варианти. Напротив - можете да откриете евтини лаптопи втора ръка, които от една страна са в по-високия клас като степен на оборудване, а от друга – имат по-ниска цена от нови компютри, които са по-базови като изпълнение и възможности. Ето го първото очевидно предимство – може да се закупи по-добър компютър за по-малко пари. А лаптопи на ниски цени в добро състояние не е никак трудно да се намерят. Това дава възможност и на фрийлансър, и на фирма, която иска да инвестира в опресняване на техниката.

Да, но има ли гаранция за втора употреба лаптопи?

Разбира се. Не са малко потребителите, които смятат, че сертификат се предлага само за новите технологични продукти, но не и за употребяваните. А лаптопи втора ръка с гаранция се намират на пазара, особено при надеждни онлайн магазини като този на PC Life например. Това означава, че макар и някой да се е разделил преди време с машината, то тя е надлежно тествана, сервизирана и оптимизирана при необходимост, преди изобщо да бъде пусната на вторичния пазар. Гаранцията за реновирани лаптопи обикновено е в рамките на 6 месеца, като може евентуално да покрие и малко по-дълъг срок. Действително, сертификатът за нов продукт важи за по-дълго време, това е напълно в реда на нещата. Но общата стойност, която клиентът може да получи за евтини лаптопи втора ръка с гаранция от 6 или 12 месеца, си заслужава инвестицията.

Марката има значение

Ще направим още едно сравнение по оста нисък клас нов компютър от еда страна и среден/висок клас употребяван компютър от друга. Вече стана дума, че първият, въпреки по-слабите си характеристики, често се оказва по-скъп от втория вид, само защото е нов продукт. От друга страна се намират и евтини неупотребявани лаптопи със съмнителни или неизвестни марки. Въпреки че не трябва да се робува сляпо на бранда, то все пак за известните производители има много повече налична информация, която потребителите биха могли да проверят преди покупката. Затова е по-разумно да се разглеждат лаптопи Dell втора ръка (HP, Lenovo и т.н.), отколкото за сходна сума да се насочваме към продукт от марка с неизвестна или подозрителна репутация. Колкото по-дълго се използва закупената машина, толкова по-успешна се оказва и направената инвестиция.

Лична Блог страница

В картите в дясната колона може да разгледате и прочетете последните публикации за компютри и техника, написани лично от мен!